Begravelse med hjertet

Begravelse i udlandet

Når der sker et dødsfald i udlandet, er der aldrig to sager, som er ens. Vi har herunder skrevet lidt generelle oplysninger.

Sker et dødsfald i udlandet, enten under ferie eller ved længere tids ophold, og ønsker man afdøde bisat eller begravet i Danmark, kan det sagtens lade sig gøre.

Hvis man er på et ferieophold eller på et andet kortere ophold i udlandet, kan der være tegnet en rejseforsikring, som omfatter hjemsendelse af kiste eller urne ved dødsfald. Denne forsikring er altid en stor hjælp, da det er utrolig dyrt, at få en kiste fragtet til Danmark. Kontakt forsikringsselskabet og hør hvordan du skal forholde dig.

Som omtalt kan det være meget dyrt at få en afdød hjem i kiste – man kan i stedet vælge en ligbrænding i det pågældende land, hvilket i de fleste lande forgår som i Danmark – for senere at få urnen sendt til Danmark. Alt dette vil vi selvfølgelig vejlede dig med.

Sker et dødsfald i udlandet, er det de lokale myndigheder, der udfylder en dødsattest. Denne dødsattest følger afdøde fra det pågældende land og hjem til Danmark. Vi hjælper dig selvfølgelig med alt koordineringen.

Ring til os, så skal vi nok hjælpe og vejlede dig om netop dit tilfælde.