Begravelse med hjertet

Til dig som gerne vil forberede dig

Døden er et meget tabubelagt emne, som det kan være svært at snakke med sine nærmeste om, men vi gør os nok alle nogle tanker.

Det er en stor mundfuld at gøre sig tanker om sin egen død. Hvad skal der ske ved min bisættelse/begravelse? Hvor vil jeg gerne begraves? Hvad med mine ting? Er der brug for en advokat til at varetage boet, osv.

Vi har hos Søstrenes Begravelsesforretning, lavet denne folder for at besvare nogle af de spørgsmål du måske har, men også for at give dig muligheden for at snakke med os om dine tanker.

Vi har flere års erfaring inden for den terminale pleje. Charlotte, har blandt andet arbejdet med døende på plejehjem og på hospice i rigtig mange år, og har derfor mødt mange mennesker i den situation.

Vi kommer gerne ud til dig og snakker tingene igennem. Fortæller dig om mulighederne i forbindelse med bisættelsen/begravelsen, og lytter til dine tanker.

På den måde kan du selv været med til at forberede, hvordan dine pårørende skal tage afsked med dig. Hvis du har lyst til det, så er din familie eller dine venner meget velkomne til at være med. Det kan måske også være med til at afklare de spørgsmål og ønsker, som de måtte have.

Alle har ret til at blive bisat eller begravet fra en kirke, hvis man er medlem af folkekirken. Vi sørger for alt det praktiske i den forbindelse, og kan eventuelt arrangere et møde med den præst, som du ønsker skal foretage din bisættelse/begravelse. Det er som regel muligt at sætte sit eget præg på højtideligheden. Der kan fx blive spillet musik fra en cd, som du holder af. Du kan også vælge, at nogle skal komme og synge eller spille i kirken – mulighederne er mange.

Er du ikke medlem af folkekirken, kan du få en borgerlig

bisættelse/begravelse. Dette foregår fra et kapel. Vi kan bestille en organist og et kor, hvis du ønsker det, men ellers vil der være et cd- anlæg, som kan benyttes. Dine pårørende kan eventuelt holde en tale i kapellet, eller vi kan tilbyde at holde talen, som du eller dine pårørende har skrevet.

Du skal tage stilling til hvilken kirkegård, du gerne vil have sat din urne eller din kiste ned, eller om du ønsker at din aske skal spredes over havet. Der er mange muligheder, og dem vil vi selvfølgelig tale med dig om. Ønsker du et gravsted, kan du selv vælge gravstedet, hvis du ønsker det. Man kontakter det kirkekontor, som administrerer kirkegården og aftaler en rundvisning med dem. De vil vise dig rundt på kirkegården og præsentere dig for de forskellige muligheder. Kirkegårdspersonalet vil også fortælle dig, om der er specielle krav til en eventuel sten.

Til alle der er født før 1. april 1957 er der en obligatorisk begravelseshjælp på kr. 1.050,-. Man kan også søge om højeste begravelseshjælp på kr. 10.750,-. Den højeste begravelseshjælp er dog betinget af din formue.  Begravelseshjælpen får man udbetalt fra Udbetaling Danmark. Vi sørger for, at ansøgningen og sørger for alt det praktiske i den forbindelse. Det er ikke en ydelse som koster ekstra. Udbetaling Danmark udbetaler begravelseshjælpen direkte til os, og vi fratrækker beløbet på vores faktura.

Vi håber, at vi med denne lille pjece har afklaret nogle af dine spørgsmål, eller sat nogle tanker i gang. Du skal endelig ringe til os, hvis du har andre spørgsmål, eller du ønsker, at vi skal komme forbi dig og tale tingene igennem med dig.

Vi træffes på 40 70 78 48

 

Download brochure pdf Download